Jo tehtyä

Juuri nyt

Lukuvuonna 2019-2020 ja 2020-2021 DigiHaukun emäntä on mukana tuntiopettajana HAMK:n lastensuojelun erikoistumisopinnoissa keskittyen erityisesti digisosiaalityön aiheisiin sekä verkko-ohjaamiseen verkkokeskusteluissa. Mukana tietenkin myös aiheena eläinavusteinen toiminta, missä DigiHaukku Allu pääosissa.

Helmikuussa 2020 Digihaukku piti pirkanmaalaisille opettajille Digihaukku kuvaa ja emäntä editoi: Tutustuminen GoPro-kameralla kuvaamiseen ja helppoihin editointityökaluihin.

Työpajassa tutustuttiin GoPro -kameralla kuvaamiseen ja muutaman helppoon editointityökaluun (Quick ja iMovie). Mukana pajassa oli Allu-koira, joka kuvasi ja kevensi työpajan tunnelmaa. Pohdittiin eläimen läsnäolon merkitystä työpajassa ja yhdessä tekemisen tukena. Allu on myös kokenut luku- ja kaverikoira, joissa koiran tehtävänä tuoda tilanteisiin hyväntahtoisuutta, sallivuutta ja läsnäolollaan edistää spontaania toimintaa.

Digihaukun synty

DigiHaukku syntyi syksyllä 2018 kokeilunpaikka.fi -kokeiluhaun myötä. SomeHaukku kokeilu edisti Sofiakylän työntekijöiden ja asukkaiden digitaitoja ja -intoa. Se oli yksi 17:sta Digitaidot sotetyössä -kokeiluun valituista kokeilusta, jonka tavoitteena oli vahvistaa sosiaalialan- ja terveysalan henkilöstön digitaitoja.

SomeHaukussa kantavana ideana olivat koirat, jotka osallistuivat neljän kuukauden kokeilujaksolla jokaiseen työpajaan olemalla mukana, videokuvaajina ja valokuvattavina. Kokeilun aikana Sofiakylässä järjestettiin työpajoja ja opastettiin yhteisölliseen sisällön tuotantoon sekä niiden tekemistä edistävien laitteiden käyttöön. Kokeilun tuloksena Sofiakylän sosiaalisen median käyttö vahvistui ja työntekijät saivat uusia ideoita, laitteita ja ohjelmistoja käyttöönsä tukeakseen asukkaiden sisällöntuotantoa ja osallisuutta sosiaalisessa mediassa.

Sofiakylässä työpajailua.

Emännän lempipuuhaa on kouluttaminen ja työpajailu. Lempiaiheita; sote-alan ict- ja digiasiat, tietojärjestelmät, digisosiaali- ja nuorisotyö, sosiaalisen median työkäyttö ja eläinavusteisuus (kaveri- & lukukoirailu). Mitäs sulle saisi olla?

SomeHaukku kokeilussa mukana olleiden loppufiilikset.